Preganjanje dolgčasa z adrenalinom

Rafting So_a

Nikoli ni dolgčas, če znamo izbrati prave aktivnosti, s katerimi zapolnimo svoj prosti čas. Marsikdo si v boju proti dolgčasu zaželi adrenalinskih aktivnosti, ki niso namenjene le kratkočasenju, temveč prinašajo edinstvene in nepozabne izkušnje, morda pa še kaj več.

Odličen primer adrenalinske dejavnosti, ki vsekakor zanesljivo prežene dolgčas, je tandemski skok s padalom. Ena izmed prednosti je v tem primeru precej enostavna organizacija, saj takšne polete ponujajo razni ponudniki, tako da se je treba le odločiti. Tandemski skok s padalom ne zahteva kakšnih posebnih priprav ali izkušenj, zato je idealen tudi za darilo ali za podobno edinstveno doživetje, morda pa zgolj kot pika na i turističnemu obisku kakšnih lepih krajev. Vsekakor pa gre za odlično domislico za vse, ki iščejo nekoliko neobičajen, a nadvse učinkovit način za preganjanje dolgčasa. Adrenalina v zraku gotovo ne manjka, poleg tega pa prinaša tandemski skok s padalom še izvrstne razglede in nasploh zelo prijetno doživetje, seveda za tiste, ki se ne bojijo višine.

Če bi se raje izognili visokim višinam, so na voljo tudi druge adrenalinske aktivnosti. Recimo rafting, ki sicer ne poteka na trdnih tleh, a reke so pogosto nekoliko bolj umirjene kot prosti pad skozi zrak. Idealna reka je za rafting Soča, zato ni čudno, da v iskanju takšnega doživetja ljubitelji adrenalinskih aktivnosti obiskujejo predvsem Posočje. Poleg tega oziroma posledično ima za rafting Soča še eno prednost, namreč zelo dobro razvito turistično ponudbo. Podobno kot za tandemski skok s padalom spet velja, da tudi za rafting ne potrebujemo posebnih priprav. Ponudniki spustov z raftom in vodniki raftov zagotavljajo varno in prijetno, a nadvse adrenalinsko izkušnjo. Za rafting Soča ponuja veliko možnosti, tako divje kot bolj umirjene odseke. Seveda pa za rafting Soča ni edina možna izbira, takšni spusti so organizirani tudi po drugih rekah v Sloveniji.