Varljiva ponudba kuhinj

Kuhinjski elementi

Vsak, ki se odloča za nakup kuhinje in mu pri tem ni vseeno, kaj izbere, bo verjetno naletel na kar nekaj težkih odločitev. Pestra ponudba v tem primeru ni prednost, temveč lahko končno izbiro celo oteži. Prav zato je dobro vedeti, kakšne pasti čakajo na nič hudega sluteče kupce v obširni ponudbi proizvajalcev kuhinj.

Najprej se je treba pri primerjavi različnih opcij vprašati, kaj te kuhinje sploh vključujejo. Ni nujno, da so v ceno vključeni vsi kuhinjski elementi, ki jih vidimo v katalogu ali v razstavnem salonu. Morda je na sliki dobro opremljena kuhinja z vgrajenimi gospodinjskimi aparati, v resnici pa ponudba velja le za pohištvo. Tudi če ne gre za namerno zavajanje, se na ta način lahko hitro zmotimo, zato se je pametno vedno vnaprej informirati o tem, kaj določena ponudba kuhinj sploh vključuje. Na ta način lahko tudi primerjamo posamezne ponudbe in izberemo najboljšo.

Izbira kuhinje po naročilu

Če ponudba kuhinj ne ustreza določenim željam ali zahtevam, je dobra rešitev izdelava kuhinje po naročilu. A tudi v tem primeru je treba poskrbeti, da s končnim izdelkom ne bomo razočarani. Spet je ključnega pomena predvsem to, da so vključeni vsi potrebni kuhinjski elementi. Pri izdelavi kuhinje po meri je sicer možno, da naročimo le izdelavo posameznih elementov oziroma pohištva, lahko pa seveda izberemo kar izdelavo cele kuhinje.

Gre pa na tem področju večinoma za delo po dogovoru, tako da bodo pač vključeni tisti kuhinjski elementi, za katere se dogovorimo. Treba je izbrati zanesljivega izvajalca in se o vseh podrobnostih in končni ceni dogovoriti še pred začetkom dela.