Cena za nov kamin

Kamini akcija

Kamin je priljubljena izbira med tistimi, ki želijo svoje stanovanje opremiti z novo privlačno in funkcionalno opremo. V nekaterih okoljih gre celo za statusni simbol, kar še posebej velja za razkošne odprte kamine, ki krasijo velike hiše. Ne glede na to, za kateri izdelek se odločimo, pa je pametno pobrskati po ponudbi in najti dobre cene. Morda poteka med kamini akcija, ki bo nekoliko olajšala finančno breme ali pa omogočila nakup izdelka iz višjega cenovnega razreda za nižjo ceno.

Končna cena je seveda odvisna od različnih dejavnikov. Že v izhodišču imamo na voljo celo vrsto kaminov, ki se med seboj bolj ali manj razlikujejo. Različne so tako izvedbe, kot tudi posamezni izdelki. Izbiramo lahko na primer med odprtimi kamini, samostoječimi, stenskimi kamini, kaminskimi pečmi in drugimi izdelki. V vsakem primeru nam lahko koristi med razpoložljivimi kamini akcija, se pa v prvi vrsti cene razlikujejo glede na vrsto in izvedbo kamina.

Cenovni razponi so zelo veliki, saj so tudi kamini na voljo v zelo raznolikih različicah. Gotovo bo treba odšteti vsaj nekaj stotakov, navzgor pa omejitve praktično ni. Upoštevati je treba tudi dodatne stroške – te prinašajo nujni dodatki za kamin, pa tudi montaža in morebitna gradbena dela.

Če poteka med kamini akcija, ta verjetno velja le za sam izdelek, ne pa za dostavo in montažo, prav tako bo niso vključeni dodatki za kamin. To je sicer odvisno od ponudbe in čisto možno je, da najdemo po ugodni ceni tudi cel komplet. Če brskamo po nižjem cenovnem razredu, temu verjetno ni tako, če pa smo pripravljeni odšteti več, so poleg kaminov višje kakovosti v komplet vključeni tudi nekateri dodatki za kamin. Še vedno bo treba poskrbeti za montažo, ki lahko predstavlja znatne stroške – to je spet povsem odvisno od konkretnega primera, saj v nekaterih prostorih vgradnja kamina sploh ne predstavlja omembe vrednega izziva, v drugih pa zahteva velike gradbene posege ali je celo nemogoča.